Kuinka suojata kirjojasi tuholaisilta

Ihmiset sanovat kirjoista niin paljon hyvää. Jotkut sanovat, että kirjat ovat tiedon aarrearkkuja. Jotkut sanovat, että kirjat ovat portaaleja muihin ulottuvuuksiin. Ja jotkut sanovat, että kirjat antavat mielelle siivet. Jos sinulla on kotona kirjakokoelma, sinun on tärkeää säilyttää ja olla sen puolesta. On niin monia tekijöitä, jotka voivat johtaa kirjojen tuhoutumiseen. Näihin tekijöihin kuuluvat tuholaiset. Tutustu näihin ohjeisiin, kuinka voit suojata kirjojasi tuholaisilta:
• Estä kosteuden kerääntyminen – On tärkeää estää kosteuden kerääntyminen kirjojen lähelle tai takaosaan. Kosteus on paikka, jossa hopeakala viihtyy. Silverfish ovat niitä ärsyttäviä ryömijä, jotka ruokkivat kirjoja. Varmista, että kirjojen lähellä ei ole vuotavia putkia. Siivoa roiskeiden jälkeen..
• Imuroi kirjahyllyt – Helpoin tapa päästä eroon hopeakalasta on imuroida kirjahyllyt säännöllisesti. Pölynimurisi ei vain ime näitä tuholaisia, vaan myös niiden munia. Kirjahyllyjen lisäksi saatat haluta myös imuroida arkistokaappeja ja muita säilytystiloja, joissa säilytetään kirjoja, aikakauslehtiä ja kaikkea paperista valmistettua.
• Pidä ruokapartikkelit loitolla – Joskus on mukavaa syödä välipaloja samalla kun luet suosikkikirjojasi. Varmista, ettet jätä ruokahiukkasia kirjasi sivujen väliin, koska ne houkuttelevat hopeakalaa.
• Suojaa kirjasi muovilla – Jos on kirjoja, joita et käytä pitkään aikaan, voit suojata ne muovipussilla. On suljettavia muovipusseja, joihin mahtuu useita kirjoja. Nämä ovat tehokkaita hopeakalaa vastaan.
• Käytä hyönteismyrkkyä – Sinulla on myös mahdollisuus käyttää hyönteismyrkkyä. Mutta tämän pitäisi olla vaihtoehtosi vain, jos muut vaihtoehdot ovat epäonnistuneet. Käytä hyönteismyrkkyä paitsi paikoissa, joissa säilytät kirjoja, myös muilla alueilla, joilla hopeakala ja muut tuholaiset saattavat lisääntyä. Halutessasi voit myös vuokrata tuholaistorjuntapalveluita.

Previous post Sähköurakoitsijayritysten tarjoamat erilaiset palvelut
Next post Mitä ovat kierrätysvapaat bonukset ja miten ne toimivat?